Temperatuur alarm via GSM
0 Reviews | Review toevoegen

Temperatuur bewaken met de GSM. De alarmtemperatuur is vrij instelbaar.

Artikelnummer

GSM-4200 

€ 187,00 *
Prijs per stuk

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen

Temperatuur alarm via GSM

Deze gsm melder heeft een sensor die meet wanneer de temperatuur is gedaald beneden de door u zelf ingestelde waarde. Hiermee kunt u vorstschade voorkomen. De universele melder is ook geschikt voor het bewaken van technische installaties, koelapparatuur en opslagruimtes voor fruit, vuurwerk etc.

Het nachtvorst alarm bewaakt continu de temperatuur en registreert elke afwijking. Als de temperatuur 'gevaarlijk' wordt ontvangt u een telefonische oproep of een alarmering per SMS.

De MIN en MAX waardes programmeert u eenvoudig zelf. Bij overschrijding hiervan verstuurt de melder een SMS-bericht met de actuele temperatuur ter plekke. Een telefonische oproep naar 1 tot 5 verschillende nummers, zowel mobiel als vast, is eveneens mogelijk.
 

Nachtvorst-alarm op batterijen

De GSM Alarm-temperatuur is niet afhankelijk van de netspanning. Het stroomverbruik is erg laag; de meegeleverde batterijen gaan meer dan een jaar mee. Met de optionele netadapter (zie foto 2) kan de GSM melder ook werken op 230 Volt. Dat heeft als voordeel dat u ook een melding krijgt bij het wegvallen van de netspanning.
 

SIM kaart voor nachtvorst alarm

Het draadloze temperatuur-alarm bevat een GSM module, waarvoor u elke normale SIM kaart kunt gebruiken, ook pre-paid. Naast de aansluiting voor de externe temperatuursensor zijn er 2 alarm-ingangen. Elk spanningsvrij schakelcontact kan dienst doen om een alarm te genereren, zoals een beveiliging op deur of raam.
 

Nachtvorst alarmering naar uw GSM

De nachtvorst-alarmmelder verstuurt het door u zelf ingestelde SMS bericht en/ of een oproep. Er kunnen maximaal 5 verschillende telefoonnummers worden gebeld bij een alarm. Zodra één hiervan de alarmoproep accepteert stopt het bellen naar andere nummers.

4G LTE-M + 2G EGSM Quad band
de meegeleverde simkaart en Internet Portal geven de volledige functionaliteit en optimale zekerheid. Het 4G LTE-M netwerk is
zeer betrouwbaar en zorgt voor een hoge doordringbaarheid tegen laag energieverbruik. 2G is beschikbaar als fallback**

2G EGSM Quad band 
bij gebruik van een eigen simkaart werkt het apparaat (enkel) op 2G. De werking is ‘stand-alone’, zonder gebruik van het
Portal. De alarmmeldingen gaan via sms en telefonische oproep naar (max.) 5 contactpersonen. Programmering
gebeurt via (eenvoudige) sms-commando’s
 

Werkt op batterijen of netadapter

Het nachtvorst-alarm werkt op batterijen en meldt zelf wanneer ze bijna leeg zijn. In combinatie met een externe adapter (kies optie: met netvoeding + kabeltje) beschikt u tevens over bewaking van de netspanning. U krijgt dan een SMS bericht wanneer de 230 Volt is uitgevallen.
 

Instelmogelijkheden vorstalarm

Dit vorstalarm bied veel meer mogelijkheden door het ruimte temperatuurbereik, alarmteksten naar eigen keus, instelbare alarm herhaling en -vertraging. De batterijen zijn inbegrepen en gaan bij normaal gebruik 1 jaar mee. Met een gewone SIM kaart (deze zelf aanschaffen) is hij direct inzetbaar.

TIP: Met uw eigen gsm kunt u vooraf controleren of het signaal van het mobiele netwerk op de gewenste plek voldoende sterk is.
 

GSM nachtvorst-alarm - specificaties

 • Instelbereik: -35...+70 ºC
 • Temperatuursensor: digitaal
 • Sensorkabeltje: 1 m lang
 • Extra ingangen: 2x (aan/ uit)
 • Werkspanning: 12-24 Volt (dc)
 • Batterijen: 2x CR123
 • Antenne: ingebouwd
 • Aan/uit lampje: LED
 • Behuizing: grijs kunststof
 • Afmetingen: 94x94x28 mm
 • Gewicht: 115 g (incl. batterijen)
 • NL handleiding: ja
 • Keurmerk: CE
De SIM kaart (voor pre-paid of abonnement) dient u zelf aan te schaffen.

** Extra functionaliteiten alleen actief bij een abonnement bij de leverancier

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Anderen bekeken ook